Deze zomer is het Recreatie Excellentie Programma gestart waarin ondernemers gestimuleerd worden om door te groeien naar de top van hun segment en zo Drenthe als top vakantie bestemming nog beter op de kaart te zetten. Er is behoefte aan innovatief en kwalitatief hoogwaardig product. Maar innoveren is een lastig begrip, hoe maak je van een idee een innovatief concept en hoe omschrijf je dit in het parkprojectplan dat als basis dient voor de financiële bijdrage van het REX-programma.

Werksessie

In samenwerking met Kiemkr8, Marketing Drenthe en studenten van de NHL/Stenden is hiervoor een werksessie Excellerend Innoveren ontwikkeld. Een werksessie die ondernemers in het REX-programma informeert, inspireert en praktisch ondersteunt bij de vertaalslag naar het eigen plan. Dit doen we, naast de eerder genoemde partners, met toppers op het gebied van conceptontwikkeling; Bert Kranendonk en DST Experience Agency.

Online

Om met elkaar te kunnen brainstormen, inspiratie op te doen en daarover in discussie te gaan, wil je uiteraard het liefst fysiek bij elkaar zijn. Helaas lukt dat in deze tijd niet en daarom hebben we vorige week donderdag de eerste werksessie digitaal gedaan met een kleine groep ondernemers.

Expert van je eigen merk

Zij zijn door Bert Kranendonk meegenomen in een film over de beleving van Floriworld. Aansluitend was er ruimte om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Vervolgens hebben de studenten van NHL/Stenden ondernemers meegenomen in de Brand Circle om te laten zien hoe je, door heel dicht bij jezelf te blijven, expert wordt van je eigen merk en op die manier een innovatief concept kan ontwikkelen. Het zit hem niet in grootse uitvindingen maar in het, tot in detail, uitwerken van je merk en daarin gasten blijven verrassen.

Trends

DST Experience Agency heeft aansluitend de grote trends laten zien, ook buiten de sector en ondernemers uitgedaagd deze toe te passen op het eigen park.

Vertaalslaag naar het parkprojectplan

Al met al veel inspiratie en informatie en in een digitale setting ook een hele uitdaging. De komende periode zal Kiemkr8 de ondernemers helpen bij de vertaalslag naar het parkprojectplan.

Wij hopen deze sessie in het voorjaar te kunnen herhalen met nieuwe ondernemers!