U wilt met uw park aan de slag en u wilt tot de top behoren binnen uw eigen segment? Lees dan verder en bekijk wat Vitale Vakantieparken voor u kan betekenen.

Drenthe ambieert karaktervol verblijfsaanbod dat de Drentse (oer)natuur en landschapsbeleving en cultuur versterkt. Daarom wil de provincie volop ruimte bieden voor creatief en wendbaar ondernemerschap. Het verblijfsaanbod moet aantrekkelijk zijn voor bestaande en nieuwe doelgroepen.

In het actieprogramma Vitale Vakantieparken hanteert Drenthe de doelstelling om het aantal vitale vakantieparken te verdubbelen met een grotere kopgroep daarbinnen. Om dat doel te realiseren is gekozen voor een excellentiestrategie om kansrijke en vernieuwende ondernemers te activeren en de kopgroep te vergroten door nieuw verblijfsrecreatief ondernemerschap aan te trekken.

Een belangrijk instrument om dat te bevorderen is het uitnodigende ontwikkelperspectief voor vitale vakantieparken.

Doel: uitnodigen en verleiden

Het doel van het nieuwe ontwikkelperspectief VVP is: kiezen voor kwalitatief goede en duurzame verblijfsrecreatie initiatieven en voorkomen dat met nieuwe ontwikkelingen meer ‘huisvestings- en woonparken ontstaan’. Het ontwikkelperspectief is uitnodigend en verleidend zodat de marktpartijen en overheden in Drenthe samen de verblijfsrecreatie ambitie realiseren.

Succesfactoren voor nieuwe Drentse Vakantieparken

De Drentse ontwikkelprincipes zijn vertaald in een praktische checklist: dé Drentse succesfactoren van nieuwe vakantieparken:

  1. Regioversterkend: het initiatief ligt in een uitstekende verblijfsomgeving en versterkt het karakter van de natuur, landschap, cultuur en werkgelegenheid van de regio.
  2. Meerwaarde in de markt: er is ruimte in de markt voor het onderscheidende en karaktervolle concept.
  3. Economisch bestendig en gericht op langjarige centrale bedrijfsmatige exploitatie: met voldoende ondernemersprikkels. Financiers weten dat hun investering rendeert omdat de recreatieve markt wordt aangesproken.
  4. Duurzaam & circulair: het initiatief wordt duurzaam en waar mogelijk circulair gerealiseerd en geëxploiteerd.

Wilt u zich als vakantiepark verder ontwikkelen en kan uw plan voldoen aan bovenstaande succesfactoren? Neem dan contact met ons op! Uiteraard staan wij u ook graag te woord voor meer informatie. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact opnemen met uw gemeente.