Afgelopen maanden hebben we twee kennissessies georganiseerd voor alle ambtelijk betrokkenen. Met deze sessies willen we graag kennisdelen en van elkaar leren. Transformatie is immers een complex proces waar veel bij komt kijken.

De eerste sessie ‘Houdbaar overeenkomen bij transformatie’ was voorbereid met vier deskundigen die vanuit hun achtergrond over dit onderwerpen meedachten en mee discussieerden. Het werd een levendige discussie, waar alle Drentse gemeenten, waar transformatie speelt, aanwezig waren. Centraal stond het uitwerken van de vraag waarover bij transformatie nu wel en niet (juridisch) houdbaar afgesproken, overeengekomen en gecontracteerd kan worden. Tijdens een transformatieproces moeten er allerlei zaken tussen de eigenaren op een park en de gemeente geregeld worden. Bijvoorbeeld over het eigendom van de wegen, de regels voor bouwen, het meebetalen aan kosten die gemaakt moeten worden enzovoort. Tijdens de kennissessie kwamen veel onderwerpen voorbij, is veel kennis opgehaald en én veel kennis gedeeld. Het werd echter ook duidelijk dat er nog het nodige uit te zoeken is.

De tweede sessie had als onderwerp ‘waardeverandering die optreedt na transformatie van een vakantiepark naar een woonfunctie’. Hoe verandert die waarde, hoe meet je dat, wat betekent het in de (woning)markt, wat zullen eigenaren en huurders gaan doen als de waarde verandert én hoe spelen banken en makelaars hierop in. Deskundigen vanuit de makelaardij en het bankwezen gingen in discussie met de aanwezigen. Ook de sociale problematiek kwam aan de orde; in veel gevallen van permanente bewoning gaat het over mensen die een vakantieparken als laatste toevluchtsoord zien en elders niet aan onderdak komen. Deze goedbezochte sessie gaf veel inzicht in de financiële aspecten die bij transformatie spelen.

Maak een afspraak

Vul het contactformulier in en selecteer uw gemeente.
Een medewerker van uw gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gemeentepagina

Beeldmerk Gemeente AA-Hunze Beeldmerk Gemeente Assen Beeldmerk Gemeente Borger-Odoorn Beeldmerk Gemeente Coevorden Beeldmerk Gemeente de Wolden Beeldmerk Gemeente Emmen Beeldmerk Gemeente Hoogeveen Beeldmerk Gemeente Meppel Beeldmerk Gemeente Midden-Drenthe Beeldmerk Gemeente Noordenveld Beeldmerk Gemeente Tynaarlo Beeldmerk Gemeente Westerveld