Als het gaat om duurzaamheid dan is daar op het Recreatiecongres van 12 december jl. ruimschoots aandacht aan besteed. Met 3 Nationale Parken en 14 Natura 2000-gebieden in Drenthe is onze prachtige natuur voor gasten een belangrijke reden om naar Drenthe te komen. Het biedt ondernemers kansen om gasten op verschillende manieren de natuur te laten beleven.

We willen daar natuurlijk heel zuinig op zijn. De gast stelt niet alleen hoge eisen aan de omgeving maar ook aan zijn verblijf, de accommodatie en de voorzieningen. Hoe combineren we de ontwikkelingen van de ondernemers met een versterking van onze natuur en de waarde die dat voor onze gasten heeft? Dit was onderwerp van gesprek tijdens het recreatiecongres samen met Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Als leidraad voor duurzame planontwikkeling kan gekeken worden naar circulaire businessmodellen. Het is voor velen een nieuwe manier om te kijken naar de eigen onderneming, de omgeving en mogelijke samenwerkingen. Helder is dat het voor alle partijen:ondernemers, overheden en groene partners een zoektocht is naar de mogelijkheden om circulariteit toe te passen. Op verschillende plekken worden initiatieven genomen om kennis te delen en samenwerkingen te zoeken. Ook wij zullen vanuit de Taskforce nadenken hoe wij ondernemers kunnen steunen bij dit onderwerp.

Heb je vragen over circulariteit neem dan contact op met Natuur en milieufederatie Drenthe https://www.nmfdrenthe.nl/

Maak een afspraak

Vul het contactformulier in en selecteer uw gemeente.
Een medewerker van uw gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gemeentepagina

Beeldmerk Gemeente AA-Hunze Beeldmerk Gemeente Assen Beeldmerk Gemeente Borger-Odoorn Beeldmerk Gemeente Coevorden Beeldmerk Gemeente de Wolden Beeldmerk Gemeente Emmen Beeldmerk Gemeente Hoogeveen Beeldmerk Gemeente Meppel Beeldmerk Gemeente Midden-Drenthe Beeldmerk Gemeente Noordenveld Beeldmerk Gemeente Tynaarlo Beeldmerk Gemeente Westerveld