Beste ondernemer,

Velen van jullie hebben al met ons kennisgemaakt, anderen nóg niet. Het Programma Vitale Vakantie Parken (VVP) is nu bijna een jaar geleden van start gegaan. De Taskforce, die gemeenten en ondernemers ondersteunt, is voortvarend aan de slag gegaan en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd.

Er begint beweging in “het veld’ te ontstaan en dat is ook de bedoeling. Het belang van goed presterende en renderende vakantieparken als onderdeel van de Drentse vrijetijdssector wordt algemeen onderschreven.

De komende jaren zal het programma zich moeten bewijzen door hieraan een zichtbare bijdrage te leveren, enerzijds door het realiseren van een groter aantal “topparken” en anderzijds door het transformeren van minder presterende vakantieparken. De eerste verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij gemeenten en uiteraard bij u als ondernemer. Gemeenten moeten beleid uitstippelen en prioriteiten stellen, en we hopen natuurlijk dat u als ondernemer het initiatief neemt om met vernieuwende concepten te komen die de toerist verleidt om naar onze mooie provincie te komen. Uiteraard kunnen wij u daar bij helpen!

Het unieke van de Drentse aanpak is dat er een gezamenlijk onderschreven programma ligt waaraan de overheden en de sector zich hebben verbonden. Deze gezamenlijkheid, met daaraan gekoppeld de bereidheid om elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren is van groot belang om de geformuleerde opdracht te realiseren.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.

Namens Vitale Vakantieparken wens ik u mooie feestdagen en een gelukkig en succesvol 2020!

Jan Wibiër,
Programmamanager Vitale Vakantie Parken

Maak een afspraak

Vul het contactformulier in en selecteer uw gemeente.
Een medewerker van uw gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gemeentepagina

Beeldmerk Gemeente AA-Hunze Beeldmerk Gemeente Assen Beeldmerk Gemeente Borger-Odoorn Beeldmerk Gemeente Coevorden Beeldmerk Gemeente de Wolden Beeldmerk Gemeente Emmen Beeldmerk Gemeente Hoogeveen Beeldmerk Gemeente Meppel Beeldmerk Gemeente Midden-Drenthe Beeldmerk Gemeente Noordenveld Beeldmerk Gemeente Tynaarlo Beeldmerk Gemeente Westerveld