Eén van doelen van het Vitale Vakantieparkenproject is om de top van de vakantieparken in Drenthe te verbreden. Het excellentieprogramma dient er voor om potentiele recreatieondernemers naar de top van hun segment in Nederland te helpen. De ambitie is om in 2021 16 parken en in 2023 25 parken aan de top te hebben. Dit kan door bestaande ondernemers te ondersteunen en door nieuwe ondernemers binnen of buiten Drenthe aan te trekken. We hebben vanuit het excellentieprogramma al veel parken bezocht, gesprekken gevoerd en plannen opgestart.

Stand van zaken

In 2019 zijn er binnen het excellentieprogramma 9 parken aan de slag gegaan met een strategisch plan waarmee zij in de komende jaren de stap naar de kopgroep gaan maken óf daar kunnen blijven. Het maken van zo’n plan kan met behulp van een externe adviseur of zelfstandig met ondersteuning van de Taskforce. Een aantal parken wil graag aan de slag en is druk bezig om hier de randvoorwaarden voor op orde te hebben. En met behulp van de acquisiteurs van de Provincie wordt gekeken naar locaties voor bijzondere projecten die niet alleen het park maar de hele omgeving goed op de kaart zet, passend bij de Drentse (oer)natuur.

Subsidie

Om bijzondere concepten en initiatieven financieel te kunnen ondersteunen is er de afgelopen periode gewerkt aan een vorm van subsidie. Deze is nog niet gereed voor publicatie maar dat zal in het nieuwe jaar niet lang meer duren. Houd daarom onze website goed in de gaten!

Vast staat dat de subsidie bedoelt is om nieuwe en/of bestaande MKB-ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling van het bedrijf naar een plek in de kopgroep. Dit is gebaseerd op een park-projectplan of een strategisch plan. Hierin moeten de thema’s duurzaamheid, kwaliteit en innovatie concreet omschreven worden. Binnen het strategisch plan moet concreet gemaakt worden welke bijdrage de plannen leveren aan de duurzaamheidsopgave die wij allemaal hebben. Ontwikkeling moet leiden tot een kwalitatief hoogwaardig product dat past in het toekomstige beeld voor de doelgroep van de ondernemer. En om in de kopgroep te belanden zal het concept een bijzondere toevoeging dienen te zijn voor Drenthe. De concrete uitwerking van deze thema’s is een hele uitdaging en daarbij kan de Taskforce op verschillende manieren ondersteunen, afhankelijk van de vraag van de ondernemer. Het is maatwerk op parkniveau. Excellent in jouw segment!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het excellentieprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maak een afspraak

Vul het contactformulier in en selecteer uw gemeente.
Een medewerker van uw gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gemeentepagina

Beeldmerk Gemeente AA-Hunze Beeldmerk Gemeente Assen Beeldmerk Gemeente Borger-Odoorn Beeldmerk Gemeente Coevorden Beeldmerk Gemeente de Wolden Beeldmerk Gemeente Emmen Beeldmerk Gemeente Hoogeveen Beeldmerk Gemeente Meppel Beeldmerk Gemeente Midden-Drenthe Beeldmerk Gemeente Noordenveld Beeldmerk Gemeente Tynaarlo Beeldmerk Gemeente Westerveld