Op woensdag 7 juli 2021 ontvingen Ellen en Roger Vermeire als tweede park in Drenthe een subsidie uit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Met de subsidie van € 45.000,- gaan zij hun recreatiebedrijf Jelly’s Hoeve in Havelte verder optimaliseren. Wethouder De Haas van gemeente Westerveld en voorzitter Van de Boer van de Stuurgroep Vitale Vakantieparken kwamen de subsidie symbolisch overhandigen met een grote cheque.

Natuurlijk excelleren

Ellen en Roger zijn enorm blij met de bijdrage vanuit Vitale Vakantieparken Drenthe: “Vanaf het moment dat wij eigenaar (2016) zijn geworden van Jelly’s Hoeve, zijn wij bezig met het verder optimaliseren en verduurzamen van ons park. Dankzij de deelname aan en subsidie van Vitale Vakantieparken kunnen wij ons toekomstplan kwalitatief beter en sneller uitvoeren. Jelly’s Hoeve krijgt onder andere 6-topplekken met natuurterras die integreren met het naastgelegen Uffelter Binnenveld. Deze extra ruime plekken krijgen een eigen natuurterras, aansluitingen op water en elektra en worden duurzaam gebouwd. Verder willen we de warmwatervoorziening voor het grootste gedeelte door zonkracht opwekken. Dit geldt ook voor al het recreatieve vervoer. De elektrische fietsen van onze gasten en de elektrische terreinwagen die we gebruiken voor de Jelly’s Green Tours excursie, laden we in de toekomst volledig op door zonne-energie.”

Parkprojectplan

REX staat voor het Recreatie Excellentie Programma van het provinciale project Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP). Binnen het REX gaan parkondernemers aan de slag met een parkprojectplan waarin de thema’s duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverbetering een grote rol spelen. Wanneer het plan wordt goedgekeurd door VVP Drenthe, kan de ondernemer de subsidieaanvraag bij de provincie indienen. Henk van de Boer vertelt: “Jelly’s Hoeve laat zien dat ook relatief kleinere parken met een niche markt in aanmerking kunnen komen voor ons REX-programma. Parken als Jelly’s Hoeve dragen bij aan kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemmingen en dat is precies wat we met het programma Vitale Vakantieparken willen bereiken in Drenthe”.

Vitale Vakantieparken in Westerveld “In gemeente Westerveld werken we sinds 2018 aan het project Vitale Vakantieparken om de kwaliteit van vakantieparken en de toeristische meerwaarde in de regio te versterken. Dan hebben we het over het stimuleren, vitaliseren en optimaliseren van parken, die zorgen voor een aantrekkelijke toeristische infrastructuur. We zijn verheugd dat Jelly’s Hoeve continu werkt aan kwaliteitsverbeteringen en dat zij met de subsidie een extra stap kunnen zetten. Dit draagt bij aan de toeristische kwaliteit in gemeente Westerveld” aldus wethouder De Haas van gemeente Westerveld.