Op maandag 24 januari ontving Camping Ronostrand als zesde park in Drenthe een subsidie vanuit het Recreatie Excellentieprogramma (REX) van Vitale Vakantieparken Drenthe. Camping Ronostrand doorliep eerder ook een traject van het Recreatie Expert Team (RET) van Vitale Vakantieparken Drenthe en is nu het eerste park dat zowel aan het RET- als het REX-programma deelneemt.

Camping Ronostrand ligt in een bosrijke omgeving aan het gelijknamige Ronostrand. De camping, die inmiddels ruim vijftig jaar bestaat, wil een duurzaam recreatiepark zijn waar een brede doelgroep kan recreëren in rust, ruimte en harmonie. Met de REX-subsidie van 100.000 euro willen ondernemers Gieneke Hartlief en Paul de Groot zowel nieuwe vakantieverblijven als extra voorzieningen voor gasten realiseren. In het filmpje ziet u meer over de plannen van Gieneke en Paul!

Van RET naar REX

Het is geen vanzelfsprekendheid maar Gieneke en Paul zijn van het RET doorgestroomd naar het REX-programma. Het RET bestaat uit 25 ervaren experts en coaches en is voor ambitieuze recreatieondernemers of bestuursleden van een VvE met een vakantiepark in Drenthe die (ondernemers)vraagstukken hebben in de richting van toeristisch recreatief gebruik of het bepalen van de mogelijkheden hiertoe. De experts en coaches hebben allemaal hun sporen verdiend binnen hun vakgebied en beschikken over ruime kennis van de sector. Het team bestaat uit experts op onder andere de volgende vakgebieden: conceptontwikkeling, bedrijfsvoering, VvE’s, financiën, leefstijlen, marketing, gastheerschap, terreininrichting, concepting, organisatie, bestuursrechtelijke/juridische zaken, duurzaamheid, ondernemerschap, horeca, bedrijfsoverdracht.

Nadat Gieneke en Paul, met ondersteuning van het RET, duidelijk voor ogen hadden wat ze wilden met hun camping hebben ze zich aangemeld voor het REX-programma. Hun plannen hebben ze mooi verwoord in een parkprojectplan en nadat ze hier een goedkeuring op hadden ontvangen, kregen ze de subsidie van € 100.000 toegekend om te kunnen investeren in hun plannen.

Wilt u meer informatie op het REX-programma? Klik dan hier.
Bent u benieuwd wat het RET voor u kan betekenen? Klik dan hier.