Ik wil een stap verder met mijn vakantiepark

Bent u een ambitieuze recreatieondernemer of bestuurslid van een VvE met een vakantiepark in Drenthe, of start u met een vakantiepark? En heeft uw (ondernemers)vraagstukken in de richting van toeristisch recreatief gebruik of het bepalen van de mogelijkheden hiertoe? Maak dan van de mogelijkheid gebruik om hier met een team van experts van Vitale Vakantieparken Drenthe mee aan de slag te gaan! Vitale Vakantieparken Drenthe geeft namelijk graag steun aan ambitieuze ondernemers en bestuursleden van VvE’s die kansen zien en deze ook willen grijpen. Eén van de manieren waarop we u kunnen ondersteunen is met het Recreatie Expert Team (RET). De unieke kracht van het RET is het op maat samengestelde, multidisciplinaire team van experts. Zij kijken onafhankelijk en met een frisse blik met u mee naar uw bedrijf.

Experts

Het RET werkt met 25 ervaren experts en coaches. Zij hebben allemaal hun sporen verdiend binnen hun vakgebied en beschikken over ruime kennis van de sector. Het team bestaat uit experts op onder andere de volgende vakgebieden: conceptontwikkeling, bedrijfsvoering, VvE’s, financiën, leefstijlen, marketing, gastheerschap, terreininrichting, concepting, organisatie, bestuursrechtelijke/juridische zaken, duurzaamheid, ondernemerschap, horeca, bedrijfsoverdracht. Voor elk bedrijf wordt een team op maat samengesteld aan de hand van de vraagstukken die voorliggen. Natuurlijk gaat het team zeer zorgvuldig en vertrouwelijk met uw bedrijfsinformatie en plannen om. Alle experts en coaches hebben getekend voor geheimhouding.

Door de gelijktijdige inzet van verschillende expertises in één sessie, is het team in staat heel snel tot de kern van de zaak te komen. De experts denken ieder vanuit hun eigen vakgebied met u mee over de vraagstukken die voorliggen. Deze werkwijze levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Het team kijkt breed naar alle aspecten van uw bedrijf en beantwoordt bijvoorbeeld vragen als:

 • Wat gaat goed en wat kan beter?
 • Waar liggen kansen om u uw bedrijf (verder) te vitaliseren?
 • Hoe kunt u uw park vanuit het middensegment (hoger) in het groene kwadrant brengen?

Vervolgens kunt u samen met een coach concreet aan de slag met de bevindingen en adviezen die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

Zoekt u hulp bij uw (ondernemers)vraagstukken? Neem dan nu contact op met uw gemeente!

Inhoud van het traject

Het RET-traject bestaat uit:

 • Een vrijblijvend intakegesprek met de projectcoördinator.
 • Een expertsessie in de vorm van een bedrijfsbezoek van ca. 6 uur, waarbij de experts zich buigen over het vraagstuk van uw vakantiepark. Van deze sessie wordt een verslag gemaakt, waarin u de bevindingen en de adviezen van het team kunt teruglezen. Het uitgebrachte advies is de basis voor de coaching die op de expertsessie kan volgen.
 • Coaching gedurende 40 uur met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar*.

* Afhankelijk van de complexiteit van de case kan in overleg besloten worden extra coaching in te zetten: u ontvangt dan in totaal maximaal 80 of 100 uur coaching. Voor deze extra coaching betaalt u wel een extra eigen bijdrage.

Onderwerpen die zich lenen voor coaching zijn bijvoorbeeld:

 • het opstellen van een businessplan en/of investeringsplan;
 • uitwerken van een bedrijfsprofiel en vertalen naar een marketingstrategie;
 • (her)positionering van het bedrijf;
 • het maken van (persoonlijke en zakelijke) keuzes voor de toekomst;
 • het op orde brengen van de interne bedrijfsvoering;
 • het voorbereiden van een bedrijfsoverdracht;
 • het formuleren van een exitstrategie.

Kosten

Dankzij de financiële steun van Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe vraagt de inzet van het RET een beperkte financiële investering van u. Uw investering bestaat uit een eigen financiële bijdrage van €1500 excl. btw. en natuurlijk uit tijd.

Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier. Deze kunt u digitaal invullen en mailen naar info@vitalevakantieparkendrenthe.nl. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen?

Heeft u algemene vragen over het programma of over het aanmeldformulier? Neem dan contact op met uw gemeente of met Sylvia Jansen, projectcoördinator van het RET, via 06-22091633 of info@vitalevakantieparkendrenthe.nl

Documenten

Graag op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Download onze laatste nieuwsbrief