Op woensdag 17 november ontvangen Cas en Jelle Cnossen van Vakantiepark Cnossen Leekstermeer als vijfde park in Drenthe een subsidie vanuit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Met het REX-programma geeft Vitale Vakantieparken Drenthe een impuls aan ondernemersplannen gericht op kwaliteitsverbetering, innovatie en duurzaamheid voor bestaande parken en nieuw te starten projecten.

Natuurgerichte waterbeleving

De subsidie van € 100.000 gaat het vakantiepark investeren in een natuurgerichte waterbeleving. Cnossen Leekstermeer ligt op een unieke locatie in Drenthe en is onderscheidend ten opzichte van andere Drentse parken. Het is een echte watersportcamping met veel sportieve mogelijkheden. Er is veel aandacht voor de regio en gasten worden op diverse manieren gestimuleerd om de omgeving beter te leren kennen.

Wat gebeurt er met de subsidie?

De ondernemers willen voor de toekomst dat gasten nóg intensiever de natuur en het water op het park gaan beleven, evenals de prachtige omgeving. Hiervoor hebben ze een mooi parkprojectplan geschreven waarin ze onder andere beschrijven dat ze het aantal kampeerplaatsen gaan uitbreiden aan het water. Verder worden er duurzame sanitaire voorzieningen gecreëerd, wordt er een avontureneiland met de ‘back to nature zone’ ontwikkeld én komt er een Mountainbike Technical Trial; een ‘experiencebaan’ die aansluit op de bestaande mountainbikeroutes in de omgeving.

Programma:

Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe en Jeroen Westendorp, wethouder van de gemeente Noordenveld zijn beiden lid van de stuurgroep van Vitale Vakantieparken Drenthe. Zij overhandigen de subsidie persoonlijk in de vorm van een symbolische cheque. U bent van harte uitgenodigd om dit moment bij te wonen.

  • 09.30 uur Start met een openingswoord door Henk Brink, gedeputeerde en lid van de Stuurgroep Vitale Vakantieparken Drenthe en wethouder Jeroen Westendorp.
  • 09.45 uur Overhandiging symbolische cheque aan Cas en Jelle Cnossen door Henk Brink en Jeroen Westendorp.
  • 09.50 uur Gelegenheid tot vragen stellen.
  • 10.00 uur Afsluitend een rondleiding over het park.
  • 11.00 uur Einde

Leden van de pers zijn van harte welkom! Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@vitalevakantieparkendrenthe.nl