Terug

Een belangrijk onderdeel van de integrale aanpak van een park is de beëindiging van de permanente bewoning.

Dit moet op uiterst zorgvuldige wijze gebeuren, met oog voor de situatie van eigenaren/ gebruikers. Maar het moet gebeuren, want anders is elke poging tot vitalisering van een park tot mislukken gedoemd. Wanneer de eigenaar/bewoner niet bereid is de vakantiewoning te verlaten of puur voor recreatie te gebruiken, is handhaving op niet-recreatief gebruik noodzakelijk.

Opzetten handhavingsbeleid

Handhaven is een arbeidsintensieve en specialistische bezigheid, daarom ondersteunt Naober Drenthe de gemeenten met zowel expertise als capaciteit. Hierbij valt te denken aan de ondersteuning bij het opzetten van een goed handhavingsbeleid, het bepalen van een passende strategie en de aanpak van een grote hoeveelheid handhavingszaken op één of meerdere parken.

Sociale ondersteuning

Uiteraard heeft Naober Drenthe oog voor kwetsbare mensen die op parken wonen. Zij zijn hier soms noodgedwongen terechtgekomen. Sommigen hebben hulp nodig, bijvoorbeeld voor het vinden van andere huisvesting of bij andere problemen. In dit soort situaties zorgen wij in samenwerking met uw gemeente voor de nodige sociale ondersteuning.