Sinds 2019 richten we ons op het verbeteren en verduurzamen van vakantieparken in Drenthe. De afgelopen jaren hebben we – samen met Drentse ondernemers, parkeigenaren, VvE’s en gemeenten – al veel bereikt, maar we zijn nog niet klaar. Van onze partners hebben we de toezegging om tot en met 2024 door te werken aan onze ambitie: een bloeiende verblijfsrecreatiesector in de provincie Drenthe. Door te werken aan vitale en aantrekkelijke vakantieparken, realiseren we gezamenlijk meer werkgelegenheid, een gezonde economie en een leefbare woon-, werk- en recreatieomgeving!

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Het is dé plek om actief te ontspannen, te genieten en te ontdekken. Op bruisende, vitale vakantieparken worden door topondernemers innovatieve leisure-concepten toegepast, die een duidelijke aantrekkingskracht hebben op een groeiende stroom toeristen: uit binnen- en buitenland. De bestedingen in toerisme en recreatie zijn significant toegenomen, evenals de werkgelegenheid in de sector.

Visie en doelen

Vitale Vakantieparken Drenthe heeft de volgende visie: ‘Het aanbod aan vakantieparken draagt bij aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland met een ondernemende verblijfsrecreatiesector waarbij kwaliteit, innovatie, de Drentse identiteit en duurzaamheid de kernwaarden zijn’. Daarnaast is ‘Vitale Vakantieparken Drenthe 2018-2024’ gericht op het realiseren van de volgende doelen:

  • het stimuleren van karaktervol verblijfsaanbod in Drenthe
  • het verdubbelen van het aantal vitale parken
  • het halveren van het aantal niet-vitale parken

Klik hier voor Strategische Koers 2023-2024

Documenten

Graag op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden