Stikstofproblematiek

Afgelopen jaren is er veel nadruk komen te liggen op de stikstof problematiek. Veel vakantieparken en campings liggen in of in de nabijheid van kwetsbare natuurgebieden waar deze stikstof problematiek speelt.

In de praktijk blijkt dat het voor de recreatieondernemers erg lastig is om vernieuwingen en innovaties door te voeren in verband met de regels die er gelden rondom stikstof. Oók als deze vernieuwingen en innovaties bijdragen aan de doelstellingen.

De vrijetijdseconomie is van groot belang voor de Drentse leefbaarheid, denk aan het in stand houden van voorzieningen en het winkelbestand. Als er geen oplossing komt is de kans groot dat de vrijetijdseconomie tot stilstand komt. Dit geldt niet alleen voor vakantieparken en campings maar ook voor evenementen etc.

In de podcast zoeken we samen met Bart Dijkstra, parkmanager RCN de Noordster in Dwingeloo, Judith van den Berg, ontwikkelaar Voedzaam, Mooi en Natuurlijk Drenthe bij de Natuur en Milieufederatie, en Jan de Roos, ondernemersadviseur Vitale Vakantieparken Drenthe naar gezamenlijkheid bij deze problematiek. Kunnen we samen praktische oplossingen vinden waar de ondernemer én de natuur mee verder kan? En wat is ervoor nodig om dit te realiseren?

Contact

Heb je naar aanleiding van de podcast vragen? Mail ons gerust!
info@vitalevakantieparkendrenthe.nl