Transformatie

Het transformeren van een vakantiepark in een kleine woonwijk; kan dat zomaar? Wanneer komt een park hiervoor in aanmerking? Is dit een oplossing voor permanente bewoning van vakantiehuisjes? En wat komt er allemaal bij een transformatieproces kijken?

De gasten van deze aflevering

Andries Ophof gaat in gesprek met Malissa Slagter, projectleider bij gemeente Westerveld project vitale vakantieparken, Gerben Rouwenhorst, transformatieadviseur van Vitale Vakantieparken Drenthe, Jos Van der Linden, commissielid Transformatie van park Nieuwlande in Wapse en Wouter van Hasselt, lid van de Transformatiecommissie Park Nuilerveld in Pesse.

Er is in 2017 een analyse gemaakt van parken: welke hebben een toeristische toekomst? Welke zijn vitaal en welke niet? Het was vervolgens aan de gemeentes om te besluiten wat te doen met de niet-vitale parken: revitaliseren of transformeren? En die aanpak verschilt nogal per gemeente. In de gemeente Hoogeveen lag ook een vraag of de bestemming van een park kon worden gewijzigd. De provincie had er destijds moeite mee omdat het ten koste zou gaan van het wooncontingent, maar in 2020 is er op park Nuilerveld een quickscan gehouden en dat leidde tot een positieve uitspraak.

Inmiddels zitten zo'n 20 tot 25 parken, verspreid over 7 Drentse gemeentes, momenteel in een of andere vorm van transformatie. Park Nieuwlande is eerder dit jaar afgerond, sommige parken zijn bijna afgerond en een groot aantal moet nog beginnen.

Contact

Heb je naar aanleiding van de podcast vragen? Mail ons gerust!
info@vitalevakantieparkendrenthe.nl